Nieuwe aanvraagronde Pilot praktijkgericht programma voor gl en tl

De komende jaren worden de gemengde leerweg (gl) en de theoretische leerweg (tl) van het vmbo samengevoegd tot één nieuwe leerweg. Met de Pilot praktijkgericht programma voor gl en tl doen scholen ervaring op met deze nieuwe leerweg. Samen ontwikkelen ze praktijkgerichte examenprogramma’s en geven ze de nieuwe leerweg vorm. 

Leerling met laptop
Beeld: Jeswin Thomas

Van 15 oktober tot en met 1 november 2021 kunnen 136 vmbo-scholen via deze regeling aanvullende subsidie aanvragen. Deze is bedoeld voor scholen die al in de eerste aanvraagronde subsidie hebben ontvangen.

Met de aanvullende subsidie kunnen de scholen nu ook een tweede licentiegebonden, praktijkgericht programma realiseren. Het biedt hen de mogelijkheid meer kennis en ervaring op te doen in de nieuwe leerweg.