Resultaten tweede aanvraagronde capaciteitentesten voortgezet onderwijs

De resultaten van de tweede aanvraagronde van de subsidieregeling Capaciteitentesten 2021-2023 voor het voortgezet onderwijs zijn bekend. DUS-I ontving deze ronde in totaal 254 aanvragen van scholen verspreid over het hele land.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van OCW

De meeste scholen vroegen subsidie aan voor een onderwijsniveautest of een combinatietest. Voor elk van deze soorten tests ontvingen we 105 aanvragen. Bij de overige aanvragen ging het 29 keer om een referentieniveautest en 15 keer om een IQ-test.

Deze subsidie is bedoeld om het best passende onderwijsniveau van leerlingen te meten in het eerste en tweede leerjaar van het voortgezet onderwijs. De tweede aanvraagronde was voor capaciteitentesten die in 2022 worden afgenomen.

Meer weten? Bekijk de infographic (download als pdf) met alle relevante cijfers.