Subsidie voor ondersteuning onderwijs aan nieuwkomersleerlingen

Binnenkort kunnen sommige scholen in het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs subsidie aanvragen om andere scholen te ondersteunen bij het geven van onderwijs aan nieuwkomersleerlingen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rijksoverheid

Door de oorlog in Oekraïne vangt Nederland momenteel een groot aantal ontheemden op. Een deel daarvan is onderwijs- en leer- of kwalificatieplichtig. Dit zorgt ervoor dat meer scholen dan voorheen in aanraking komen met onderwijs aan nieuwkomers.

Scholen die de subsidie ontvangen mogen deze gebruiken om andere scholen te ondersteunen bij het geven van onderwijs aan nieuwkomersleerlingen. Bijvoorbeeld door hun kennis of expertise over het geven van onderwijs aan nieuwkomersleerlingen te delen. De subsidie is niet bedoeld om daadwerkelijk onderwijs te geven aan nieuwkomersleerlingen.

Alleen besturen van scholen op deze lijst kunnen de subsidie aanvragen. Dit kan van 15 september tot en met 15 oktober 2022. Ga voor meer informatie naar de pagina van deze regeling.