Nieuwe subsidieregeling Versterking aansluiting beroepsonderwijskolom

Vanaf 1 juli 2023 kunnen onderwijsinstellingen een nieuwe subsidie aanvragen om aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo of havo-mbo-hbo te ontwikkelen en uit te voeren.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rijksoverheid / Arenda Oomen Fotografie

Het moet gaan om mbo- en hbo-opleidingen voor beroepen in sectoren met een tekort aan vakmensen: techniek, woningbouw, zorg, onderwijs, klimaat en energie, veiligheid en kinderopvang.

Een goede aansluiting tussen opleidingen en onderwijssoorten in het beroepsonderwijs is belangrijk zodat studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Onnodige drempels zorgen voor stress en onvrede en soms tot uitval of studiewissel die voorkomen had kunnen worden.

Per aanvraag wordt een vast bedrag toegekend van €1,26 miljoen. In totaal is er voor deze regeling €150 miljoen beschikbaar. In 2023 kunt u van 1 juli tot en met 15 september subsidie aanvragen voor maximaal 2 aansluitende opleidingsroutes.

Ga voor meer informatie naar de pagina van de regeling.

Webinar

Op 27 juni om 16.00 uur organiseert het ministerie van OCW een webinar over de subsidieregeling. Tijdens de webinar kunt u vragen stellen die zoveel mogelijk live beantwoord zullen worden.