Subsidie voor ontwikkelen en benutten open leermateriaal in funderend onderwijs

Onderwijsinstellingen in het funderend onderwijs kunnen subsidie aanvragen om een impuls te geven aan het ontwikkelen en benutten van open leermateriaal.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van OCW

De subsidieregeling Impuls open leermateriaal heeft als doel de kwaliteit van het funderend onderwijs te verhogen door te investeren in de kwaliteit van open (digitaal) leermateriaal, aanvullend op commercieel materiaal. Hiermee kunnen leraren inspelen op de talenten en behoeften van hun leerlingen.

Zowel bekostigde als niet-bekostigde onderwijsinstellingen kunnen subsidie aanvragen voor de schooljaren 2024/2025, 2025/2026 en 2026/2027. U bepaalt zelf of u subsidie aanvraagt voor een project van 1, 2 of 3 jaar. De subsidie bedraagt maximaal €135.000 voor 3 activiteiten bij een looptijd van 3 schooljaren. Aanvragen kan van 13 september tot en met 1 november 2023 om 16.00 uur.

Ga voor meer informatie naar de pagina van de regeling.