Subsidie vermindering lerarentekort ook voor primair onderwijs en Oekraïense ontheemden

Vanaf 1 augustus 2024 kunnen ook schoolbesturen in het primair onderwijs een financiële tegemoetkoming aanvragen voor de kosten die een school maakt voor het bieden van een ondersteuningsprogramma aan een statushouder. Daarnaast is de tegemoetkoming vanaf dan ook beschikbaar voor Oekraïense ontheemden, zowel in het primair als voortgezet onderwijs.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rijksoverheid / Arenda Oomen Fotografie

Een ondersteuningsprogramma vergemakkelijkt de stap naar het onderwijs voor statushouders en Oekraïense ontheemden die potentie hebben om in Nederland voor de klas te staan. Het doel van deze regeling is vermindering van het lerarentekort in het primair en voortgezet onderwijs. Tot nu toe was de tegemoetkoming alleen beschikbaar voor statushouders in het voortgezet onderwijs. Dit is nu uitgebreid naar het primair onderwijs en Oekraïense ontheemden.

Voor statushouders in het primair onderwijs en voor Oekraïense ontheemden in het primair en voortgezet onderwijs kunt u subsidie aanvragen vanaf 1 augustus 2024 om 9.00 uur. Voor statushouders in het voortgezet onderwijs kunt u sinds 3 juni 2024 subsidie aanvragen. Aanvragen is mogelijk tot en met 27 september 2024.

Alle informatie staat op de pagina Statushouders en de stap naar de klas.