Werken met het Subsidieplatform

In het Subsidieplatform kunt u subsidies, tegemoetkomingen en specifieke uitkeringen aanvragen bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). U kunt in het platform ook de status van uw aanvraag volgen en beheren.

U kunt deze informatie ook downloaden als brochure.

Voordelen

 • Veilige en betrouwbare toegang met eHerkenning
 • Alle informatie en correspondentie over uw subsidieaanvragen bij elkaar
 • 24/7 Inzicht in de status van uw aanvraag
 • Online uw aanvraag kunnen aanvullen en wijzigen
 • Notificaties ontvangen en zelf meldingen doorgeven

Inloggen

Voor toegang tot het Subsidieplatform logt u in met eHerkenning.

Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag dan na of uw organisatie al eHerkenning heeft. Als dit niet zo is dan kunt u eHerkenning aanvragen bij een van de erkende leveranciers. U heeft minimaal niveau EH2+ nodig. Steeds meer overheidsinstanties zoals de Belastingdienst vereisen niveau EH3. Hiermee kunt u óók inloggen op het Subsidieplatform.

Mijn Subsidieplatform

De eerste keer dat u inlogt worden éénmalig uw contactgegevens gevraagd. Daarna komt u op de startpagina. Aan de linkerkant staan regelingen  waarvoor iedereen subsidie kan aanvragen. Bijvoorbeeld voor de projectsubsidie kaderregeling. Het menu heeft vier tabbladen:

 • Mijn taken
 • Mijn subsidies
 • Mijn berichten
 • Mijn gegevens

Mijn taken

Hier staan de taken die DUS-I voor u klaarzet in het Subsidieplatform. Bij iedere nieuwe taak ontvangt u een e-mail. Er zijn drie soorten taken:

 • Aanvragen subsidie
 • Indienen aanvullende informatie
 • Verantwoorden subsidie

Aanvragen subsidie

Hier vindt u het aanvraagformulier. Onder Intro staat uitleg over de regeling en hoe de aanvraag verloopt. Het formulier bestaat uit verschillende stappen. U vult alle gegevens en informatie in en stuurt waar nodig bestanden mee. Na controle en akkoord kunt u de aanvraag  versturen. U krijgt daarna een e-mail met een bevestiging van uw aanvraag.

Indienen aanvullende informatie

Als er informatie ontbreekt om uw aanvraag te kunnen behandelen, dan wordt u gevraagd de aanvraag aan te vullen. In de taak Indienen aanvullende  informatie staat welke informatie wij nog nodig hebben.

Verantwoorden subsidie

Afhankelijk de hoogte van de subsidie of uitkering moet u verantwoorden. DUS-I zet dan een verantwoordingsformulier voor u klaar. De werkwijze is vergelijkbaar met het aanvraagformulier. U vult het formulier in en na de controle verstuurt u het.

Mijn subsidies

Hier vindt u een overzicht van uw aanvragen. In het Dossier vindt u alle documenten die bij de aanvraag horen.

Mijn berichten

Alle berichten over uw aanvraag staan hier. Ongelezen berichten worden groen weergeven. Bij ieder nieuw bericht ontvangt u een e-mail. Ook kunt u op de startpagina van het Subsidieplatform aan het envelop-icoontje zien of u nieuwe berichten heeft.

Mijn gegevens

Hier kunt u uw eigen gegevens en uw documenten inzien. Ook kunt u hier uw adresgegevens, IBAN-gegevens en/of de contactpersoon van de aanvraag wijzigen. Bij het wijzigen van het IBAN of de tenaamstelling is het uploaden van een recent bankafschrift altijd vereist.