Vraag vanaf 1 januari Regionale samenwerking kansengelijkheid in het onderwijs aan

Is uw school aangesloten bij de Gelijke Kansen Alliantie? Dan kunt u vanaf 1 januari tot en met 14 oktober 2022 weer subsidie aanvragen. Het gaat om de subsidie Regionale samenwerking kansengelijkheid in het onderwijs. Deze subsidie helpt scholen, gemeenten en maatschappelijke partners bij het maken van aanvullend schoolaanbod.

Vergroot afbeelding Soufiane Touzani geeft gastles aan plus minus 20 kinderen in een gymzaal
Beeld: ©Ministerie van OCW

Subsidie aanvragen

De aanvraagperiode start op 1 januari en eindigt op 14 oktober 2022 om 12 uur. Aanvragen kan alleen als uw schoolinstelling al is aangesloten bij de Gelijke Kansen Alliantie en samen met de GKA-gemeente en het ministerie van OCW een agenda heeft.

Alle voorwaarden, meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de subsidiepagina.

Gelijke Kansen Alliantie en GKA-agenda’s

De Gelijke Kansen Alliantie (GKA) van het ministerie van OCW werkt samen met scholen, gemeenten en maatschappelijke partners aan het verbeteren van kansengelijkheid in het onderwijs. Samen maken ze onder andere meerjarige GKA-agenda’s. In deze agenda’s staan afspraken die zijn afgestemd op de lokale situatie en problematiek in een gemeente. 

U kunt als schoolbestuur een aanvraag indienen voor:

  1. Intensivering van een bestaande Gelijke Kansen Alliantie Agenda (addendum)
  2. Nieuwe Gelijke Kansen Alliantie Agenda 
  3. Een landelijke thema-agenda

Aansluiten bij de Gelijke Kansen Alliantie

Bent u nog niet aangesloten bij de GKA? Maar bent u wel geïnteresseerd? U kunt zich aansluiten via de gemeente van uw school. Voor meer informatie, neem contact op met de GKA-coördinatoren van uw regio. Zij kennen de bestaande initiatieven en verzorgen het contact met de aangesloten scholen in de buurt.