Wat moet een stageaanbieder doen die wel beroepspraktijkvormings(bpv)-plaatsen verzorgt maar geen erkenning heeft als leerbedrijf voor de mbo-opleiding waarvoor de stagiaire stage loopt?

Erkenningen van leerbedrijven worden afgegeven per mbo-opleiding op locatieniveau. Als blijkt dat een (locatie van een) stageaanbieder nog geen erkenning heeft als leerbedrijf voor een bepaalde mbo-opleiding, kan de bpv-vertegenwoordiger van de stageaanbieder contact opnemen met de stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) om de mogelijkheden tot erkenning door te nemen.

Alle erkenningen worden sinds 1 augustus 2015 door SBB verzorgd en niet meer door Calibris. Alleen leerbedrijven die door SBB erkend zijn voor de juiste mbo-opleiding, komen voor dat studiejaar in aanmerking voor een vergoeding uit het Stagefonds Zorg. Voor het verzorgen van enkel hbo-stages is geen erkenning nodig, wel dient men bij SBB geregistreerd te staan.

Is uw instelling nog geen erkend leerbedrijf, of heeft  u vragen over uw registratie, neem dan contact op met SBB via telefoon (088 338 00 00 bereikbaar van maandag t/m vrijdag 8:00-17:00 uur) of per e-mail info@s-bb.nl.