Tegemoetkoming kosten opleidingsscholen: gebruik deze tips voor u aanvraagt

Wilt u als partnerschap aankomend leraren opleiden? Dan kunt u hiervoor de Tegemoetkoming kosten opleidingsscholen aanvragen. In het verslag van de beoordelingscommissie aspirant-opleidingsscholen 2021 staan tips en suggesties voor het opstellen van een aanvraag.

Vergroot afbeelding Leraren leggen iets uit aan leerlingen in een klaslokaal
Beeld: ©Ministerie van OCW

Wat is een partnerschap?

In een partnerschap werken lerarenopleidingen en scholen nauw samen om aankomend leraren goed voor te bereiden op de praktijk. Dit doen ze door de studenten voor een groot deel op te leiden in de scholen.

Met hulp van de Tegemoetkoming kosten opleidingsscholen kunnen de scholen en opleidingen hun partnerschap ontwikkelen tot een volwaardige opleidingsschool.

Bevindingen van de commissie

De beoordelingscommissie aspirant-opleidingsscholen 2021 beschreef in een verslag haar bevindingen bij de aanvragen van afgelopen jaar. De belangrijkste bevinding? Het gesprek tussen alle partners over de vier waarborgen en de criteria is onmisbaar voor een goede aanvraag.

Een goede tip is dus om vóór de aanvraag met alle partners een gedeeld beeld te ontwikkelen bij de inhoud van de vier waarborgen, de criteria en de zichtbaarheid daarvan in de praktijk.

Meer informatie

Meer weten? Bekijk het volledige verslag met bevindingen van de beoordelingscommissie aspirant-opleidingsscholen 2021.