Met de regeling toekomstvast internet po en vo kunnen scholen met een trage internetverbinding een vergoeding aanvragen voor de aanleg 'tot aan de voordeur' van een betere, toekomstvaste internetverbinding.

Van september 2017 tot en met oktober 2019 kunt u subsidie aanvragen voor de aanleg van een kabel- of glasvezelverbinding. Deze moet minimaal 500 mbps download- en 40 mbps uploadsnelheid kunnen bereiken. De regeling geldt voor scholen die nu nog gebruik maken van een koperverbinding.
De overheid vergoedt bij een offertebedrag tot € 15.000 de helft van de kosten, minus een drempelbedrag van € 2.500,-. Bij een hoger offertebedrag wordt boven de € 15.000 60% van de aanlegkosten vergoed.

Aanvragen

Subsidie aanvragen kan tussen 1 september 2017 en 31 oktober 2019. Het bevoegd gezag van uw school ontvangt binnen 13 weken na het indienen van de aanvraag een beslissing. De school moet vervolgens binnen 6 maanden na de subsidietoekenning de aanleg van de kabel- of glasvezelverbinding hebben gerealiseerd.

In het aanvraagformulier ziet u of uw school in aanmerking komt voor subsidie. U ziet ook of er een school in de buurt ligt waarmee u samen een aanvraag kunt indienen. Bij een gezamenlijke aanvraag met één offerte ontvangt u een extra vergoeding van 20% bovenop het subsidiebedrag.

Als u vindt dat uw school ten onrechte niet op de lijst voorkomt, stuur dan een e-mail met motivatie en een recent afschrift van een rekening van de internetprovider naar ocwsubsidies@minvws.nl.

Online aanvraagformulier

Hulp en advies

Het is belangrijk dat u zich voordat u een aanvraag voor subsidie indient, goed laat informeren. De internetverbinding moet aansluiten bij het dagelijks (en toekomstig) gebruik van ICT door uw school. Tegen voor u passende maandelijks kosten.

Wanneer u problemen ervaart bij het implementeren van ICT in het onderwijs dan kunnen de adviseurs van de PO-raad en Kennisnet u helpen. Zij zijn te bereiken via de helpdesk Slimmer Leren op 0800 32 12 233 of slimmerlerenmetICT@poraad.nl

Controleer hoe ver u al bent met de inzet van ICT en ontdek de verschillende hulpmiddelen; van een format voor een plan van aanpak tot een privacy QuickScan. Bekijk voor ondersteuning de website van de PO-raad of de veelgestelde vragen over ICT op scholen.

Inkoop van ICT

Voor hulp en advies bij de inkoop van ICT voor uw school kan de aanbestedingsadviesraad u helpen. Zij geven onafhankelijk en gratis advies bij het aankooptraject.
 

Meer informatie

Alle informatie staat in de subsidieregeling. Lees ook de veelgestelde vragen en antwoorden.

Als u nog vragen heeft, dan kunt u ook contact met ons opnemen.