'Ik heb de mogelijkheid om me te blijven ontwikkelen'

Ursila Biharie is geboren in Den Bosch, het hart van Noord-Brabant. Ze werkt met veel plezier als subsidiemedewerker bij DUS-I. Een veelzijdige functie waarin ze haar kennis op juridisch gebied kwijt kan. In haar vrije tijd sport ze graag. Naast wandelen is ze regelmatig in de sportschool te vinden. Ook het maken van verre reizen doet ze graag. Azië en Zuid-Amerikaanse landen staan op haar lijstje.

Tijd voor iets anders

Ursila startte op het mbo, daar heeft ze de studie juridisch medewerker gevolgd en afgerond. Daarna volgde ze een verkorte deeltijdopleiding Human Resource management (HRM). Na verschillende detacheringsopdrachten op HR-gebied was het tijd voor iets anders. Het maken van een keuze vond ze niet makkelijk. Uiteindelijk besloot Ursila haar kennis op juridisch gebied verder te ontwikkelen.

Vergroot afbeelding
Beeld: Herman Zonderland

“Na een aantal sollicitaties bij gemeentes en andere overheidsorganisaties kwam ik terecht bij DUS-I als subsidiemedewerker. Mijn nieuwsgierigheid is groot. Welke subsidies zijn er? Hoe worden subsidies behandeld? Hoe gaan we om met klanten? DUS-I is een expertisecentrum op het gebied van subsidies. Er worden meer dan 130 subsidies uitgevoerd. Ik dacht, in deze uitdagende functie kan ik mij verder ontwikkelen.”

“Je krijgt de zelfstandigheid om nieuwe taken op te pakken. Daarin heb je zelf de regie in handen.”

Een leuke en diverse baan

“Als subsidiemedewerker behandel en beoordeel ik subsidieaanvragen. Ik verwerk aanvragen en houd de aanvrager op de hoogte. Communicatie maakt een groot deel uit van mijn werk. Je hebt namelijk vaak contact met subsidieaanvragers. Op dit moment hou ik mij bezig met twee subsidieregelingen: Ontregel de Zorg (ORDZ) en Intergenerationeel wonen. Samen met het team ben je ervoor verantwoordelijk om het subsidieproces in goede banen te leiden.”

De subsidieregeling ORDZ stimuleert zorgaanbieders om in de eigen organisatie de administratieve last te verlagen. Meer tijd en werkplezier is het doel van het programma waarmee alle partijen in de zorg de (administratieve) regeldruk aanpakken. De subsidieregeling Intergenerationeel wonen is bedoeld om jongeren te stimuleren te wonen in geclusterde woonvormen waar overwegend ouderen wonen. De subsidie maakt mogelijk dat de jongeren en ouderen betaalbaar kunnen samenleven.

Genoeg trainingen

De functie is heel leuk en divers, vertelt Ursila. “Ik heb de mogelijkheid om me te blijven ontwikkelen. Je krijgt de zelfstandigheid om nieuwe taken op te pakken. Daarin heb je zelf de regie in handen. Ik bespreek dit met de uitvoeringscoördinator van de subsidieregeling.” Ik zoek regelmatig andere collega’s op. Je kunt veel van elkaar leren. Ook is er een DUS-I Academie waar ik genoeg trainingen kan volgen binnen mijn vakgebied.”

Vergroot afbeelding
Beeld: Herman Zonderland

Iedereen weet elkaar te vinden

“DUS-I is een goede en fijne werkgever. Een gezellige werksfeer, dat merk je vooral op kantoor. Iedereen weet elkaar te vinden. Collega’s zijn behulpzaam. Het is een organisatie waarin je jezelf snel thuis voelt en die volop in ontwikkeling is. Dat maakt het voor nieuwe collega’s wel toegankelijk.”

“DUS-I is een goede en fijne werkgever. Een gezellige werksfeer, dat merk je vooral op kantoor. Iedereen weet elkaar te vinden.”

Klantgericht en communicatief sterk

“Ik heb vaak te maken met burgers en klanten van instellingen. Communiceren is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Je hebt ook te maken met deadlines dus je moet zelfstandig en resultaatgericht zijn.”

“Klanten die vaak contact met ons opnemen vinden het fijn dat we hen wat extra aandacht geven. Ze kennen je naam en weten je te vinden. We geven vaak uitleg over het subsidieproces. Dat extra stapje wordt door klanten zeer gewaardeerd. Je ziet dit ook terug in het klanttevredenheidsonderzoek.”