Patiënten- en gehandicaptenorganisaties (pg-organisaties) 2024-2028 - Stroom 2

Deze video gaat over Stroom 2 van de regeling Patiënten- en gehandicaptenorganisaties (PGO) 2024-2028.

Ontvangt jouw-PG organisatie financiering vanuit subsidiestroom 1? En wil je zorgen voor meer maatschappelijke impact en een groter bereik? Wij helpen graag bij het bereiken van de doelen en de doelgroep. Daarom hebben we extra geld vrijgemaakt voor meer menskracht.

Wil je in aanmerking komen voor deze aanvullende projectsubsidie? Dat kan onder twee voorwaarden:

  1. Je levert een plan van aanpak aan met in elk geval deze onderdelen. Een externe analyse van de missie en visie van jouw organisatie. Waar staat de PG-organisatie voor? Waar wil je naar toe, en wat heb je daarvoor nodig? PGOsupport helpt je hier gratis bij. Hieruit rolt een actieplan, ook wel veranderopgave. Welke activiteiten en stappen zijn nodig om nog sterker te worden en de maatschappelijke doelen beter te bereiken?
  2. Je moet de subsidie binnen twee jaar gebruiken. Wij beoordelen het plan op kwaliteit en haalbaarheid en bepalen of jouw organisatie de subsidie krijgt. Deze projectsubsidie kun je vanaf 1 januari 2024 vijf jaar lang op ieder moment indienen.

Wil je de volledige lijst met voorwaarden lezen en alvast het aanvraagproces bekijken? Je vindt alle informatie op de website van DUS-I: www.dus-i.nl/subsidies/patienten-en-gehandicaptenorganisaties-pgo