Patiënten- en gehandicaptenorganisaties (pg-organisaties) 2024-2028 - Stroom 3

Deze video gaat over Stroom 3 van de regeling Patiënten- en gehandicaptenorganisaties (PGO) 2024-2028.

Door PG-organisaties te laten samenwerken onderling en met anderen, klinkt de stem van patiënten en cliënten nog duidelijker. Als federatief samenwerkingsverband weet jij dat als geen ander.

Via een nieuwe regeling kun je subsidie krijgen. Samen krijg je meer voor elkaar dan alleen. Wil je deze subsidie ontvangen? We noemen een paar van de voorwaarden. Je organisatie ondersteunt aangesloten PG-organisaties bij het versterken van de stem van hun doelgroepen. Minstens vijf van deze organisaties krijgen subsidie en betalen per jaar minstens € 2.000. Aangesloten organisaties zonder financiële steun betalen minstens € 500. Jouw federatieve samenwerkingsverband bestaat minstens twaalf maanden als vereniging zonder subsidie vanuit deze regeling en biedt minstens drie van deze vier diensten aan:

  1. Aandoeningsoverstijgende belangenbehartiging van jouw doelgroep, onder andere door kennis en ervaringen vanuit de achterban te verzamelen en te gebruiken.
  2. Aandoeningsoverstijgend lotgenotencontact.
  3. Aandoeningsoverstijgende informatie geven.
  4. Ondersteuning van aangesloten PG-organisaties.

Wacht niet te lang met je aanvraag, we kunnen tot een bepaald bedrag subsidie geven. Op is op. In oktober beginnen we met de beoordelingen.

Alle voorwaarden nalezen en je aanvraag starten? De informatie vind je op de website van DUS-I: www.dus-i.nl/subsidies/patienten-en-gehandicaptenorganisaties-pgo