Opleidingsmodule Basis Acute Zorg

De subsidieregeling Opleidingsmodule Basis Acute Zorg (BAZ) richt zich op het breed en flexibel opleiden van mensen die al in de zorg werkzaam zijn. Hierdoor wordt het mogelijk om deze mensen flexibel in te zetten, zodat zorgprofessionals voorbereid zijn op volgende crises en de hiermee gepaard gaande veranderende zorgvraag.

Voor wie?

De regeling is bedoeld voor zorgorganisaties met een erkenning van de Stichting College Zorgopleidingen (CZO). Zij kunnen subsidie aanvragen voor deelnemers die een certificaat voor de opleidingsmodule BAZ hebben behaald.

U kon subsidie aanvragen tot en met 15 oktober 2023.

Waar kunt u subsidie voor aanvragen?

U kunt subsidie aanvragen om de opleidingsmodule BAZ te betalen voor BIG-verpleegkundigen die bij uw zorgorganisatie werken.

Belangrijke voorwaarden

 1. Alleen zorgorganisaties met een erkenning van het CZO voor het aanbieden van de opleidingsmodule BAZ komen in aanmerking voor subsidie.
 2. Subsidie is alleen beschikbaar voor zorgorganisaties om de opleidingsmodule BAZ te betalen voor binnen de organisatie werkende BIG-verpleegkundigen die:
  1. de opleidingsmodule BAZ volgen als onderdeel van één van de volgende CZO-uitstroomprofielen die hiervoor een CZO-certificaat hebben ontvangen:
   1. mediumcare verpleegkundige, of
   2. cardiaccare verpleegkundige, of
   3. recovery verpleegkundige
  2. óf die een losstaande opleidingsmodule BAZ volgen die geen onderdeel is van de 3 bovengenoemde uitstroomprofielen en hiervoor een CZO-certificaat hebben ontvangen.
 3. De deelnemer moet de BAZ-opleiding op of na 1 juli 2022 zijn gestart en de opleiding moet uiterlijk op 30 september 2023 met een CZO-certificaat zijn afgerond.

Hoogte subsidie en budget

Voor iedere opleidingsmodule BAZ die binnen uw organisatie is afgerond kon u €18.675 subsidie aanvragen.

Voor deze regeling is in 2023 een budget van €20 miljoen beschikbaar.

Subsidie aanvragen

Van 15 september 9.00 uur tot en met 15 oktober 2023 kon u subsidie aanvragen in de tweede en laatste aanvraagronde.

We beoordelen complete aanvragen in volgorde van ontvangst: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Is uw aanvraag niet compleet? Dan krijgt u 1 keer de mogelijkheid om uw aanvraag aan te vullen. De dag waarop de aanvraag compleet is geldt dan als datum van ontvangst. Er wordt subsidie verleend totdat er geen budget meer is.

Hoelang duurt het?

Heeft u subsidie aangevraagd? Dan ontvangt u binnen 13 weken een besluit waarin staat of uw aanvraag is toegekend of afgewezen.

Werkwijze

Wij controleren bij de certificeringsinstantie CZO het aantal certificaten dat u heeft opgegeven. Daarnaast controleren we of de opleidingsmodule BAZ een onderdeel vormt van een van bepaalde opleidingstrajecten, zoals de spoedeisende hulp-verpleegkundige, intensive care-verpleegkundige of ambulanceverpleegkundige. Wanneer dit het geval is, is de opleidingsmodule BAZ niet subsidiabel. We controleren ook of u eerder een BAZ-subsidie heeft ontvangen en er geen sprake is van dubbele financiering.

Meer informatie

Alle informatie staat in de regeling.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.