Toelichting aanvraag tot vaststelling subsidies €25.000 - €125.000

Voor het subsidiejaar 2023 ontvangen organisaties begin mei 2024 een link om een aanvraag tot vaststelling online in te dienen. Doe dit vóór 3 juni 2024. In deze toelichting vindt u uitleg bij een aantal stappen in het formulier.

Heeft u uitstel voor het indienen van de vaststelling nodig? Vraag dit uiterlijk 3 juni 2024 aan door een mail met toelichting te sturen naar fondspgo@minvws.nl.

Heeft u begin mei geen e-mail met een link naar het formulier van ons ontvangen? Neem dan direct contact met ons op.

Stap 1 Start

In de voorbeeldversie van het formulier kunt u alle vragen alvast bekijken.

Stap 2 Aanvrager

Controleer of uw contactgegevens nog kloppen en pas deze aan als dat nodig is.

Stap 3 Verantwoording

In het formulier geeft u aan of u heeft voldaan aan de subsidieverplichtingen. Deze staan in de Kaderregeling en eventueel in de verleningsbeschikking.

Stap 4 Financiën

Aanpassingen

Om het vaststellingproces soepeler te laten verlopen, zijn voor u de verleende bedragen per kernfunctie al vooraf ingevuld.

U kunt per kernfunctie de totale Kosten, Eigen bijdrage en Bijdrage derden invullen. Dit resulteert in het subsidiebedrag voor deze kernfunctie, bijvoorbeeld: Totaal lotgenotencontact.

Vergroot afbeelding

Voorbeeld gerealiseerde kosten en financiering Lotgenotencontact.

Overzicht

Totaal kernfuncties = Som totalen van Lotentotencontact, Informatievoorziening en Belangenbehartiging.

Totaal backoffice = Opgegeven werkelijke backofficekosten (indien van toepassing).

Totaal = Backoffice + kernfuncties. Dit is het subsidiebedrag waar u vaststelling voor aanvraagt. Is dit bedrag hoger dan de verlening? Dan wordt het verleende bedrag gebruikt voor de vaststelling.

Eigen bijdrage = U moet zich houden aan minimaal de begrote eigen bijdrage uit uw laatste verleningsbrief. Deze eigen bijdrage staat al in het formulier.

Vergroot afbeelding

Voorbeeld overzicht opgegeven bedragen in Stap 4.

Stap 5 Resultaat

In deze stap wordt aan de hand van de door u opgegeven (en aan u uitbetaalde) bedragen berekend of u een deel van de subsidie moet terugbetalen. Eventuele verrekening van de resterende backofficesubsidie met de 3 kerntaken moest u aan ons melden. Dit is dan al verrekend in de vooraf ingevulde verleende bedragen. Uiterlijk binnen 22 weken na ontvangst van de aanvraag tot vaststelling ontvangt u een besluit.

Begrippenlijst