Samenvattingen grote projecten derde aanvraagronde LLO-Katalysator bouwsteen 3
Op deze pagina vindt u meer informatie over de grote projecten voor bouwsteen 3 van de regeling LLO-Katalysator die in de derde aanvraagronde zijn toegekend.
Stichting Fontys: ‘LLO, de kracht van partnerschappen’
Achtergrond en aanleiding
De verbinding tussen innovatie, onderzoek en onderwijs maakt hogescholen voor werkgevers interessante samenwerkingspartners. Als omvangrijke en brede hogeschool wil Fontys zich met LLO inzetten voor een regio waarin individuele organisaties en netwerken van organisaties door samen te leren, te werken en te innoveren, kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.
Fontys heeft vanuit onderwijs en onderzoek een groot netwerk van werkveldpartners en biedt als publieke instelling wederkerige samenwerking op lange termijn. Kernbegrippen binnen de Fontys ambitie als LLO-ontwikkelpartner zijn: vraag-georiënteerd, vanuit partnerschappen, onderzoek op de kennisthema’s als innovatiemotor, brede oriëntatie op LLO-activiteiten (formeel, non-formeel en informeel leren).
Doelstelling
Het hoofddoel van het project is om door middel van het aangaan en bestendigen van externe en interne partnerschappen de professionalisering van de LLO-organisatie van Fontys een forse impuls te geven.
Activiteiten en beoogde resultaten
Om deze ambitie te realiseren zien we een drietal professionaliseringsopgaven: vraag gestuurd werken vanuit behoeften van partners; het borgen van de kwaliteit van krachtige individuele en collectieve leerwerkomgevingen waarin we het samen leren-werken-onderzoeken verbinden en ondersteuning door een professionele en adequate Fontys-organisatie.
Deliverables van het project zijn onder andere:
- Harmonisatie van de werkprocessen van Fontys, op basis van een met partners ontwikkelde procesbeschrijving van de samenwerking in de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van LLO-activiteiten.
- Kwaliteitskader voor LLO-activiteiten en een geteste training voor de professionalisering.
- Getest professionaliseringsaanbod ‘Basis Kwalificatie Onderwijs op LLO’ (BKO-LLO) gericht op de professionalisering van het onderwijzend personeel.
Samenwerkingsverband
Partnerschap staat centraal in de Fontys-visie op LLO en daarom is het cruciaal om externe en interne partners van begin tot eind te betrekken en samen te werken. De externe partnerschappen richten zich op het verstevigen en verduurzamen van de samenwerking met regionale werkveldpartners en collega onderwijsinstellingen (publiek en privaat) in het (door)ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van LLO-oplossingen. De interne partnerschappen richten zich op het verbinden van de sterktes op onderwijs (23 decentraal georganiseerde Fontys-instituten) en onderzoek (10 Kenniscentra en CoE’s); en de samenwerking met de centraal georganiseerde Fontys-diensten die gericht zijn op de processen van facilitering en ondersteuning van LLO-activiteiten.
Stichting Van Hall Larenstein: ‘Leven Lang Ontwikkelen in het groenblauwe domein’
Achtergrond en aanleiding
De wereld verandert drastisch. Klimaat- en grondstoffenproblematiek vragen nú om experts in duurzame transities. In onze sectoren zien we een voortdurend veranderende vraag naar nieuwe kennis en competenties van professionals die op een wezenlijk andere manier met hun werk moeten omgaan. Het is onze maatschappelijke opgave om een bijdrage te leveren aan verduurzaming en aan de ontwikkeling van het human capital dat hiervoor nodig is.
Doelstelling
Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) wil als duurzaamste hoger onderwijsinstelling van Nederland een maximale positieve invloed uitoefenen, allereerst door het opleiden van transitie-experts voor de toekomst. We verzorgen onderwijs in het groenblauwe domein met de thema’s Klimaat, Landbouw en Voedsel, Water en Biodiversiteit, gericht op een ‘Futureproof Planet’. Daarnaast voeren we toegepast onderzoek uit in verschillende lectoraten. Zo leiden we professionals op die onmisbaar zijn voor de wereld van morgen.
Activiteiten en beoogde resultaten
HVHL heeft met de regeling ‘LLO-professionalisering opleiders’, een klein project uitgevoerd om deze vraag nader te duiden en onze visie en strategie op LLO-vorm te geven. De resultaten laten duidelijk de urgentie voor het opschalen en verankeren van LLO binnen HVHL zien. Daarom is een programma gestart om onze LLO-organisatie verder te professionaliseren. Dit programma creëert de randvoorwaarden waarbinnen de LLO-ambitie van HVHL waargemaakt kan worden. Voor een stevige focus op LLO gaan wij een centrale afdeling LLO inrichten als drijvende kracht achter de ontwikkeling van LLO. Wij optimaliseren de processen rondom planning & control, marketing, accountmanagement, inschrijving, cursusvoortgang en opleidingsontwikkeling en richten de benodigde systemen in voor de ondersteuning van deze processen. Daarnaast wordt er ingezet op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor het verzorgen van scholing voor een volwassen doelgroep.
Uiteindelijk leiden deze activiteiten ertoe dat organisaties en professionals in het groenblauwe domein weten waar zij terecht kunnen met hun ontwikkelvragen en zo hulp krijgen bij de uitdagingen waar zij voor staan. Zij kunnen erop vertrouwen dat HVHL kwaliteit levert in haar LLO-aanbod en continu werkt aan een optimale aansluiting op de behoeften van het werkveld. Ook worden zij in al hun contact met HVHL optimaal ondersteund, waardoor zij een hoogwaardige dienstverlening ervaren.
Stichting ROC Nijmegen e.o.: ‘Samen vooruit in Leven Lang Ontwikkelen’
Achtergrond en aanleiding
Sinds 2022 werken ROC Nijmegen en Rijn IJssel op het gebied van LLO nauw samen in Move to Match (MtM). MtM is één centraal loket waarin LLO-vragen van regionale werkgevers en instanties worden opgepakt. Met gebundelde krachten zijn we beter in staat om onze ambitie te bereiken, namelijk een rol als dé partner voor opleiden van volwassenen zijn in regio Arnhem-Nijmegen e.o. Hiermee dragen we bij aan de versterking van de regionale arbeidsmarkt, vooral in focussectoren zorg en techniek.
Doelstelling
De samenwerking binnen MtM is succesvol: de twee roc’s kunnen samen een breder en flexibeler LLO-aanbod neerzetten dan alleen. Tegelijkertijd is er werk aan de winkel om de LLO-organisatie verder te professionaliseren. Belangrijkste uitdaging is de verdere ontwikkeling van de staande organisaties van de roc's. Dankzij een recente evaluatie van de LLO-samenwerking hebben we verbeterpunten goed in beeld.
Activiteiten en beoogde resultaten
Dit project kent activiteiten in vier centrale opgaven:
- Draagvlak en professionalisering. Er wordt een leerlijn voor docenten en management uitgevoerd. We ontwikkelen een gezamenlijk narratief rond LLO en flexibiliseren, dragen dit intern uit en monitoren het draagvlak. Een docentenpool zorgt voor flexibeler inzet van personeel. Het resultaat is dat we sneller en beter in staat zijn LLO-trajecten te ontwikkelen on organiseren passend bij behoefte van werkgevers en deelnemers.
- Merkpositionering en wervingsstrategie. De LLO-merkpositionering van MtM en roc’s wordt doorontwikkeld en wervingsstrategieën worden verbeterd op basis van relevante klantreizen. Resultaat is dat werkgevers, instanties en potentiële deelnemers de meerwaarde van MtM en beide roc’s beter voor ogen staat.
- Doorontwikkelen processen en systemen. Verschillende onderwijslogistieke processen en systemen (bijv. inschrijving, roostering) worden verbeterd. Ook kiezen we een gezamenlijk CRM en verbeteren we processen voor interne sturing. Resultaat is een betere en tussen de twee roc’s consistente dienstverlening.
- Beleid en borging. We maken bestaande borgingsmechanismen voor kwaliteitszorg en validering en afsluiting klaar voor LLO. Resultaat zijn trajecten van goede kwaliteit en meer mogelijkheden voor het erkennen van al aanwezige vaardigheden.
Samenwerkingsverband
Samenwerkingspartners zijn ROC Nijmegen en Rijn IJssel, die gezamenlijk het platform MtM beheren. De inzet van beide roc’s in het project is gelijk.
Stichting Landstede: ‘Blijven Leren, Groeien voor de Toekomst’
Achtergrond en aanleiding
Landstede wil met een vraaggestuurd Leven Lang Ontwikkelen (LLO) portfolio meer wendbaar en sneller inzetbaar personeel leveren en bijdragen aan meer kansengelijkheid. Om de regionale arbeidsmarkt vraaggericht en op maat te kunnen bedienen is een doorontwikkeling naar een integrale positionering van het LLO-onderwijs binnen de opleidingsteams van Landstede nodig, waarbij de mbo-teams eigenaar zijn van de LLO-doelstellingen. Hierbij worden ze ondersteund door een te ontwikkelen Servicebedrijf LLO (inclusief een Servicedesk LLO voor interne en externe stakeholders).
Het LLO-Katalysator programma is bedoeld om deze professionalisering te realiseren.
Doelstelling
Landstede wil in elke fase van de loopbaan van de beroepsbevolking bijdragen aan het vergroten en verbreden van de benodigde bekwaamheden van onze doelgroepen. Activiteiten en beoogde resultaten
Activiteiten en beoogde resultaten
Om haar ambities te realiseren, zal Landstede de komende jaren met behulp van de LLO-Katalysator vier activiteitenlijnen uitvoeren om de geprioriteerde LLO-veranderopgaven te realiseren:
- Breed uitdragen van ons LLO-verhaal. Ons verhaal is straks intern en bij onze (strategische) partners bekend. Wij dragen dit uit en internaliseren dit in onze cultuur, identiteit en in ons dagelijks werk.
- Deskundigheidsbevordering van onze Landstede-medewerkers. In de volle breedte van Landstede zorgen we dat iedereen de benodigde competenties ontwikkeld voor het kunnen vormen en verduurzamen van een professionele LLO-organisatie. Hiervoor wordt een passend scholingsaanbod gerealiseerd binnen onze huisacademie.
- Inrichten van ondersteunende LLO-organisatie, met heldere LLO-diensten en -producten. We werken aan een bedrijfsmatige integratie van initieel en LLO-onderwijs en we hebben straks één LLO Loket voor externe klanten én de eigen interne organisatie.
- Landstede-breed integreren van LLO in het initiële onderwijs, te beginnen bij de geprioriteerde sectoren. We werken aan de integratie van LLO in de verschillende sectoren, te beginnen bij vijf geprioriteerde sectoren, met arbeidsmarkttekorten. Daarbij werken we locatie- en sector-overstijgend aan procesverbeteringen en aan de ontwikkelingen van uitvoeringskaders en tools.
Doordat we continu in verbinding staan met onze werkveldpartners en hen ook betrekken in de klankbordgroep van dit programma, zorgen we voor een effectieve en efficiënte doorontwikkeling van LLO in en met onze regio’s. Met behulp van dit programma werken we aan de duurzame realisatie van de langetermijnvisie op LLO van Landstede.
Stichting Gilde Opleidingen: ‘Leven Lang Ontwikkelen Noord- en Midden-Limburg’
Achtergrond en aanleiding
Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is van cruciaal belang in een steeds sneller veranderende maatschappij en hierbij speelt het mbo een cruciale rol. Gilde Opleidingen is daarbij het ROC in Noord- en Midden-Limburg dat nadrukkelijk de ambitie heeft om als de LLO-opleider in de regio in te spelen op de behoeftes van het werkveld en de arbeidsmarkt. Dit doet Gilde Opleidingen op basis van duurzame samenwerkingen. Vanuit het onderwijs werkt Gilde Opleidingen duurzaam samen met het PO en VO in de regio (SOML, OGVO, LVO), VISTA college, Yuverta, Fontys, Zuyd Hogeschool, de HAS en de UM alsook private opleiders in Limburg. Voor Gilde Opleidingen is LLO ook van essentieel belang om de mbo-infrastructuur voor de initiële, kleine opleidingen in stand te houden. Het gebruik voor meerdere doeleinden helpt zeer bij het toekomstbestendig blijven van deze infrastructuur.
Doelstelling
Gilde heeft in de afgelopen jaren al stevige stappen gezet in de ontwikkeling en uitvoering van een regionaal LLO-portfolio en heeft GBO (Gilde Bedrijfsopleidingen) opgericht. Nu wil Gilde de ingezette route breed professionaliseren, versnellen, en verduurzamen binnen haar gehele organisatie. Middels een doelgroepgerichte aanpak wordt ingezet op 5 doelgroepen:
- Werkgevers
- Werkgevers en werkzoekende volwassenen
- Publieke instanties
- Huidige studenten en alumni
- Nieuwkomers en/of arbeidsmigranten
Doel hierbij is dat de omzet van LLO-activiteiten in 2027 meer dan verdubbeld is ten opzichte van 2023.
Activiteiten en beoogde resultaten
Het vertrekpunt van Gilde Opleidingen is om LLO aan te pakken vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid van GBO en de onderwijsclusters. Hierbij hanteert Gilde Opleidingen per doelgroep een vraaggestuurde benadering.
Met het vaststellen van het businessplan voor GBO in 2020 is ook het strategisch belang van LLO binnen het beleid van Gilde Opleidingen bekrachtigd. Na enkele jaren, waarin een basis gelegd is met de ontwikkeling en uitvoering van een LLO-portfolio, is de aanpak en organisatie van LLO geëvalueerd. Op basis van de evaluatie uitkomst wil Gilde Opleidingen de LLO-aanpak naar een hoger plan tillen door de uitvoering van dit LLO-Katalysator project.
Stichting Yuverta: ‘LLO stimuleren door flexibiliseren’
Achtergrond en/of aanleiding
Voor de 620.000 werkenden in de sectoren agri & food, water en bodem, natuur en leefomgeving is het werk sterk aan het veranderen. Een leven lang ontwikkelen is echter in het groene domein nog relatief zwak ontwikkeld. Een sterke leercultuur, leerinfrastructuur en flexibel en passend onderwijs, kunnen een belangrijke bijdrage leveren om leven lang ontwikkelen te bevorderen.
Doelstelling
Yuverta en HAS green academy hebben de ambitie om samen met (bedrijfs)partners in de ‘agrifoodregio’ Noord-Limburg en Oost-Brabant zo’n een leer- en ontwikkelcultuur te realiseren, om zo meer vraaggericht en op maat LLO-oplossingen te kunnen bieden in het kader van de verduurzaming van het voedselsysteem, een van die grote transities waar Nederland voor staat.
Hiervoor is het nodig dat Yuverta en HAS, vanuit een gezamenlijke visie op leven lang ontwikkelen, inspelend op de vraag van het werkveld én op de behoeften van individuele werkenden en werkzoekenden, gezamenlijk tot één herkenbare LLO-aanpak voor de regio komen. Een aanpak die wordt ondersteund door hierbij passende bedrijfsprocessen en systemen en wordt gedragen en uitgedragen door de medewerkers van de beide opleiders.
Activiteiten en beoogde resultaten
Om dit te realiseren richt het samenwerkingsverband zich op het behalen van de volgende resultaten:
- Een LLO-onderwijsmodel voor flexibiliseren van het LLO-aanbod en maatwerk validering.
- Een aanpak voor bevorderen van leer- en ontwikkelcultuur en toename van LLO in de driehoek van bedrijven, mensen en opleiders.
- Procesherontwerp en systeemaanpassingen ten behoeve van flexibiliseren van LLO-bedrijfsprocessen van de opleiders Yuverta en HAS.
- Een LLO-deskundigheidsbevorderingsprogramma voor (hybride) docenten, examinatoren, assessoren, accountmanagers, front en backoffice om flexibel LLO-onderwijs uit te voeren.
- Een (in pilots) geteste, werkende en daardoor gedragen en verder te verspreiden LLO-aanpak.
Het plan is ambitieus, een integrale aanpak is nodig om nieuwe versnippering te voorkomen. We zijn al op weg, de ingrediënten liggen er. Wij brengen in dit project, samen mét en ín de agrifood regio, op basis van reeds opgebouwde samenwerkingsverbanden, deze ingrediënten bij elkaar tot een goed gerecht.
Stichting mboRijnland: ‘Via Delta kom je verder’
Achtergrond en aanleiding
Grootschalige scholingsopgaven vragen om een grootschalige aanpak. Daarom hebben de vier grootste roc’s in Zuid-Holland - Albeda, ROC Mondriaan, mboRijnland en Zadkine - de krachten gebundeld. Onder de naam Via Delta geven de vier instellingen een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een prominente plek in de regio. De arbeidsmarkt in Zuid-Holland kampt met de grootste personeelstekorten van Nederland en bedrijven vinden het steeds moeilijker om geschikt personeel aan te trekken. Daarnaast sluiten de beroepsvaardigheden van werknemers vaak niet aan op de eisen van de arbeidsmarkt. Bijscholing en omscholing is noodzakelijk. Met de samenwerking in Via Delta wordt bestaande expertise effectiever ingezet, het geografische bereik vergroot en brede en grootschalige dienstverlening mogelijk.
Doelstelling
Via Delta richt zich op:
- LLO-maatwerkoplossingen met impact op de arbeidsmarkt. Met focus op techniek (grondstoffen- en energietransitie), zorg & welzijn en op het gebied van basisvaardigheden. De ambitie is om in 2027 minimaal 10.000 werkenden en werkzoekenden in de provincie Zuid-Holland bij of om te scholen.
- Het ontwikkelen van één herkenbaar, verbindend en toegankelijk voorportaal voor scholingsvragen. Via Delta wordt dé centrale vindplaats voor LLO- vraagstukken met expertise en best practices over om- en bijscholingstrajecten.
- Het vormgeven van een slanke en geïntegreerde netwerkorganisatie die gebruik maakt van de expertise en de ontwikkel-, innovatie- en uitvoeringscapaciteit van de vier onderwijsinstellingen.
Activiteiten en beoogde resultaten
- Strategie: de visie wordt vertaald naar een breed gedragen strategie die geïmplementeerd wordt door de vier roc’s waardoor Via Delta als LLO-partner op de landelijke onderwijskaart wordt gezet.
- Organisatie: één voorportaal, bestaande uit een Front- en Backoffice, dat centraal vragen uit de arbeidsmarkt ophaalt, registreert en verwerkt. Uitvoering van maatwerkoplossingen gebeurt decentraal bij de vier roc’s.
- Professionalisering: het betrekken, informeren en scholen van docenten en overige medewerkers op het gebied van LLO. Het efficiënt inzetten van docenten door middel van het inrichten van een gezamenlijke docentenpool maakt een grootschalige aanpak mogelijk.
Zo draagt Via Delta bij aan een wendbare en duurzame toekomst voor Zuid-Holland waarin een leven lang ontwikkelen vanzelfsprekend is. Via Delta kom je verder!
Stichting Hoger Beroepsonderwijs Haaglanden: ‘Leven Lang Ontwikkelen in héél het Koninkrijk’
Achtergrond en aanleiding
De Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden - Curaçao, Aruba, Sint-Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint-Eustatius en Saba (CASBES) - staan voor grote uitdagingen. Van sociaaleconomische ongelijkheid tot onderwijs en bestuurlijke stabiliteit; complexe kwesties die vragen om professionals met de juiste kennis en competenties. Om deze uitdagingen effectief aan te pakken, is er behoefte aan onderwijsprogramma’s die professionals ondersteunen in hun ontwikkeling. Onderwijsprogramma’s die zich richten op innovatie, veerkracht in de publieke sector en uitdagingen waar het openbaar bestuur voor staat – samengevat in het overkoepelende thema: versterking van de bestuurskracht.
Doelstelling, activiteiten en beoogde resultaten
Voor overheidsinstellingen en publieke diensten is investeren in de ontwikkeling van professionals cruciaal om de kwaliteit en slagkracht van het lokale bestuur te versterken. Het LLO-platform biedt een toegankelijk, flexibel en modulair LLO-aanbod dat aansluit op de inhoudelijke behoeftes vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hiermee gaan we de capaciteiten van professionals in publieke dienst vergroten. Deelnemers kunnen modules volgen bij verschillende instellingen. De kennisinstellingen binnen het consortium erkennen alle behaalde resultaten en certificaten. Hierdoor kunnen professionals eenvoudig een gepersonaliseerd leertraject samenstellen, zonder administratieve obstakels.
Samenwerkingsverband
Dit doel wordt nagestreefd door een consortium van kennisinstellingen: de Universiteit Utrecht, Universiteit van Aruba, Universiteit van Curaçao en De Haagse Hogeschool. Samen werken zij aan het ontwikkelen van een LLO-platform, een plek voor Leven Lang Ontwikkelen, waar LLO-aanbod kan worden ontsloten, zowel blended als hybride. Professionals uit het Caribisch gebied én Europees Nederland kunnen zo leren en zichzelf verder ontwikkelen.
De Raad van State heeft in 2024 benadrukt dat samenwerking en begrip essentieel zijn voor een stabiele toekomst voor het Koninkrijk. Door gezamenlijk te investeren in LLO werken we mee aan sterkere relaties en wederzijds begrip.
Het beoogde LLO-platform zal op termijn ook andere instellingen verwelkomen, zodat mbo’s, hbo’s en universiteiten kunnen bijdragen aan duurzame onderwijssamenwerking; dit platform vormt een brug tussen de Koninkrijksdelen, biedt kansen voor kennisuitwisseling en versterkt de bestuurskracht op de eilanden.
Stichting Regionaal Opleidingscentrum Ter AA: ‘Leven Lang Ontwikkelen in Helmond-De Peel’
Achtergrond en aanleiding
Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is cruciaal in een steeds sneller veranderende maatschappij en hierbij speelt het mbo een belangrijke rol. Ter AA is een kleinschalig ROC in de eigenstandige arbeidsmarktregio Helmond-De Peel die samen met de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant de regio Brainport vormt, één van de pijlers onder de Nederlandse economie. In de regio Helmond-De Peel zijn een groot aantal MKB-bedrijven gevestigd die als toeleverancier essentieel zijn voor de hightechindustrie. Ter AA heeft als de mbo-instelling in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel nadrukkelijk de ambitie om als dé LLO-opleider in de regio in te spelen op de behoeftes vanuit het werkveld en de arbeidsmarkt. Dit doet Ter AA op basis van duurzame samenwerking met het werkveld, mbo-, hbo- en wo-partners, gericht op de 'schaalsprong’ die nodig is om de werkgelegenheid in de sterk groeiende regio op peil te houden.
Doelstelling
Ter AA heeft in de afgelopen jaren al stevige stappen gezet in de vraaggestuurde ontwikkeling en uitvoering van een LLO-portfolio gefocust op de regionale economische speerpunten. Nu wil Ter AA haar LLO-aanpak versnellen en borgen en tegelijkertijd haar LLO-organisatie verder professionaliseren. Door middel van een doelgroepgerichte aanpak wordt ingezet op 4 doelgroepen:
- Werkgevers
- Werkenden
- Werkzoekenden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
- Huidige studenten en alumni
De LLO-strategie van Ter AA richt zich op het verhogen van de omzet die door middel van LLO-activiteiten gegenereerd zullen worden met circa 20% per jaar ten opzichte van 2023.
Activiteiten en beoogde resultaten
Vanuit een “klein project LLO-Katalysator” dat bij Ter AA in 2024 is gestart en momenteel volop in uitvoering is, wordt op basis van de (tussen)resultaten steeds duidelijker waar de grootste LLO-uitdagingen liggen. Het vervolgproject richt zich op het professionaliseren van de strategische marktbewerking, het optimaliseren van de inrichting van processen en systemen en het bevorderen van de deskundigheid van de medewerkers van Ter AA.
Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: ‘LLO Connect’
Achtergrond en aanleiding
De Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN) is een brede University of Applied Sciences, die sterk geworteld is in de regio. We zijn goed vertegenwoordigd in regionale netwerken. Ons werkgebied is (deels) een krimpgebied, en komende jaren worden stevige tekorten in de arbeidsmarkt verwacht. Wij willen een bijdrage leveren aan het oplossen van die tekorten, met een LLO-strategie die aansluit op de vraag in de regio. Via deze subsidie willen we het programma LLO Connect starten, om zo onze aanpak te versnellen en verstevigen – met duurzame verbindingen als basis en een inhoudelijke focus op onze zwaartepunten ‘slim, schoon, sociaal’.
Doelstelling
Komende jaren willen we vanuit duurzame verbindingen met de regio een passend LLO-portfolio voor werkenden ontwikkelen. Onze inhoudelijke visie en analyse hebben we al op orde, en nu willen we ook onze interne organisatie professionaliseren om zo te kunnen waarmaken wat we beloven. Na afloop van de subsidieperiode willen we een professionele LLO-organisatie hebben staan waarmee we via goede vraagarticulatie in co-creatie met werkgevers bijdragen aan Human Capital-vraagstukken in de regio. We zijn succesvol als we merken dat we zichtbaar en vindbaar zijn voor werkgevers en werkenden. Als onze docenten, onderzoekers en ondersteuners goed bekend staan bij werkenden en werkgevers. Als we onze systemen en processen zo hebben ingericht dat ze voor LLO-deelnemers werken. En tot slot als we ook goed vindbaar zijn als LLO-partner voor werkenden en werkgevers.
Activiteiten en beoogde resultaten
We hebben onze aanpak uitgewerkt in 4 werkpakketten. De basis is het verder verduurzamen van onze samenwerking met de regio, door één loket in te richten voor het coördineren van partnerschappen (werkpakket 1). Met samenwerking als fundering bouwen we verder aan het professionaliseren van onze medewerkers (werkpakket 2), het professionaliseren van onze LLO-organisatie (werkpakket 2) en tot slot het verbeteren van onze zichtbaarheid als LLO-aanbieder (werkpakket 4). Onze aanpak is gebaseerd op interne én externe analyses, met de regionale Human Capital Agenda Arnhem-Nijmegen als basis.