Kaderregeling VWS

Het merendeel van de subsidieprocessen is gedigitaliseerd. Een subsidie aanvragen en verantwoorden kan via het Subsidieportaal, waarbij veel gegevens automatisch worden ingevuld.

Werken in het Subsidieportaal

Op deze en volgende pagina’s staan teksten die u helpen bij het werken in het Subsidieportaal. Het is handig om deze teksten naast het Subsidieportaal (ook wel Subsidieportal genoemd) op uw beeldscherm te hebben. Dat kan op 3 manieren:

  • Gebruik 2 internetbrowserschermen naast elkaar.
    Bij gebruik van een breedbeeldscherm is het handig om 2 afzonderlijke browsers op te starten. Ga naar "bestand";"nieuw venster". Verklein het scherm met de helpteksten voor het Subsidieportaal tot 1/3 van het scherm. Open vervolgens het 2e browserscherm van het Subsidieportaal . Plaats dit 2e scherm naast het 1e scherm.
  • Gebruik 2 internetbrowserschermen achter elkaar.
    Deze functionaliteit is handig bij kleinere schermen en laptops. Gebruik toetsencombinatie Alt + Tab op uw toetsenbord. Zo kunt u makkelijk switchen tussen programma's en vensters die op dat moment actief zijn. Dit is handig wanneer een groot aantal toepassingen openstaan.
  • De derde manier is alle teksten van het hele dossier Subsidies downloaden.

Als het Subsidieportaal meer dan 25 minuten niet actief is, moet u opnieuw uw gebruikersnaam en inlogcode opgeven. De ingevulde gegevens zijn dan niet verloren maar als voorlopige versie opgeslagen.

Registreren

Om te kunnen communiceren met het ministerie VWS via het Subsidieportaal is autorisatie vereist voor deze beveiligde internetomgeving. Autorisatie tot het Subsidieportaal krijgt u na registratie. Ga eerst naar Registreren. Daar staat hoe u autorisatie voor het Subsidieportaal krijgt.

Tussentijds opslaan van gegevens in het Subsidieportaal

Als u de aanvraag tussentijds moet afbreken, kunt u de (gedeeltelijk ingevulde) aanvraag opslaan. Telkens als u op de knop 'Volgende' drukt, slaat het Subsidieportaal de ingevulde gegevens op. Als u later verder wilt gaan, kunt u de aanvraag terugvinden als voorlopige versie bij “concepten”.

Aanvullingen en correspondentie

In het Subsidieportaal kunt u altijd documenten aan het subsidiedossier toevoegen. Dit doet u via het openen van de pagina ‘document toevoegen’. Bij de aanvraag geeft het Subsidieportaal zelf aan welk document u moet bijvoegen. De documentsoort staat dan al ingevuld.

Wilt u een willekeurig ander document aan het ministerie versturen, kies dan zelf de documentsoort. Staat het document niet in de lijst, kies dan voor 'overige'.

Via het onderdeel ‘bladeren’ kunt u de documenten opzoeken. U linkt ze aan de aanvraag via de button ‘toevoegen’. Deze handeling herhaalt u totdat u alle gewenste documenten aan de aanvraag hebt toegevoegd. Soms zijn bijlagen verplicht, zie hiervoor de beschrijving bij de subsidieregeling.