Topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19

Tijdens de coronacrisis besloot het kabinet dat er van 13 november 2021 tot en met 25 januari 2022 geen toeschouwers aanwezig mochten zijn bij topsportwedstrijden en topsportevenementen. Van 26 januari tot en met 17 februari 2022 werd deze maatregel versoepeld. Toen was de aanwezigheid van een derde van de maximale bezetting toegestaan en voor binnenruimtes gold een maximum van 1.250 personen.

Deze maatregel zorgde ervoor dat de organisatoren van topsportwedstrijden en topsportevenementen in deze periode geen of veel minder toegangskaarten konden verkopen of het aankoopbedrag van al verkochte kaarten moesten terugbetalen. De subsidieregeling Topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19 (STIK) is bedoeld ter compensatie van zowel de toeschouwers die geen gebruik konden maken van hun toegangskaarten, als voor de inkomstenderving uit kaartverkoop van de organisatoren.

Voor wie

Alleen organisatoren van topsportwedstrijden en topsportevenementen die bij het ministerie van VWS bekend zijn en die van 13 november 2021 tot en met 17 februari 2022 hebben plaatsgevonden kunnen deze subsidie aanvragen.

Vraagt u subsidie aan voor verkochte toegangskaarten? Dan moet de organisator zorgen voor de evenredige restitutie aan de betreffende toeschouwers. De vorm van restitutie die de organisator kiest moet in ieder geval aantoonbaar dezelfde waarde hebben als de aankoopprijs van de toegangskaart.

Ook voor competitiewedstrijden van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie van het betaald voetbal kunnen organisatoren subsidie aanvragen, maar alleen voor de periode van 13 november 2021 tot en met 3 december 2021.

Binnenkort verschijnt op deze website een overzicht van alle organisatoren, wedstrijden en evenementen die in aanmerking komen voor deze regeling.

Subsidie aanvragen

Het is nog niet bekend wanneer u deze subsidie kunt aanvragen.

Meer informatie

De regeling is nog niet gepubliceerd. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Heeft u vragen? Bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen of neem contact met ons op. U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.