Resultaten aanvraagrondes Internationalisering funderend onderwijs

De resultaten zijn bekend van de aanvraagrondes in 2021, 2022 en 2023 van de subsidieregeling Internationalisering funderend onderwijs. In totaal ontving DUS-I 489 aanvragen, waarvan er 350 zijn toegekend.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het doel van deze regeling is om scholen in het primair en voortgezet onderwijs te motiveren om internationalisering duurzaam te integreren in het schoolbeleid, met een doordachte visie en aanpak.

We ontvingen 248 aanvragen van het primair onderwijs, waarvan er 176 zijn toegekend. Van het voortgezet onderwijs ontvingen we 241 aanvragen. Daarvan zijn er 176 toegekend. Sommige aanvragen zijn afgewezen omdat er meer subsidie werd aangevraagd dan er beschikbaar is.

In totaal is in deze periode €3 miljoen aan subsidies toegekend. Het primair onderwijs ontving ruim €1,7 miljoen subsidie, het voortgezet onderwijs meer dan €1,2 miljoen.

Meer cijfers vindt u op de speciale resultatenpagina.

Scholen kunnen vanaf 1 november 2023 weer subsidie aanvragen voor activiteiten die internationalisering introduceren of verder ontwikkelen binnen het instellingsbeleid. Deze activiteiten moeten plaatsvinden binnen het reguliere onderwijsprogramma in kalenderjaar 2024.