Eenmalige financiële ondersteuning voor zorgmedewerkers met langdurige post-COVID klachten

Zorgmedewerkers die tijdens de eerste golf van de COVID-19 pandemie besmet zijn geraakt met COVID-19 en sindsdien langdurige post-COVID klachten hebben, kunnen vanaf 25 september een eenmalige financiële ondersteuning aanvragen van €15.000 per persoon.

Deze regeling is bedoeld voor zorgmedewerkers die:

  • in de periode van 1 maart tot en met 30 juni 2020 tijdens hun werk veelvuldig en intensief zorg hebben verleend aan COVID-19 patiënten en/of tijdens hun werk bij die zorgverlening nauw betrokken waren,
  • in deze eerste golf ziek zijn geworden,
  • nu langer dan 2 jaar langdurige post-COVID klachten hebben en als gevolg hiervan hun eigen werkzaamheden niet meer (volledig) kunnen uitvoeren.
Vergroot afbeelding
Beeld: S.J. Obijo

U kunt de eenmalige financiële ondersteuning aanvragen van 25 september 2023 om 9.00 uur tot en met 23 oktober 2023 om 12.00 uur. Dit doet u met DigiD via een online aanvraagformulier.

Meer informatie vindt u op de pagina van deze regeling. Daar leest u ook aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de eenmalige financiële ondersteuning, en welke documenten u moet meesturen met uw aanvraag.