Start aanvraagronde Virtuele internationale samenwerkingsprojecten

Tot en met 29 februari kunnen hogescholen en universiteiten weer subsidie aanvragen voor nieuwe of gewijzigde (herziene) virtuele internationale samenwerkingsprojecten. Daarmee krijgen Nederlandse studenten de kans om vanuit Nederland internationale ervaring op te doen. Een vorm waarbij fysieke, financiële, culturele of andere bewaren minder of geen belemmering vormen voor deelname.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Buitenlandse Zaken

Internationaal perspectief

Tijdens een virtueel internationaal samenwerkingsproject werken Nederlandse studenten en buitenlandse studenten op afstand samen aan een project om tot een eindproduct te komen. Ze verbinden lokale vraagstukken aan een internationaal perspectief. Zo werken de studenten aan hun interculturele competenties en taal- en digitale vaardigheden.

De subsidie is bedoeld voor het vrijroosteren van docenten en onderwijskundigen. In de vrijgekomen tijd ontwerpen, ontwikkelen en implementeren of herzien zij een virtueel internationaal samenwerkingsproject. Per aanvraag verstrekken wij een vast bedrag van €15.000.