Resultaten tweede aanvraagronde Heterogene brugklassen

De resultaten van de tweede aanvraagronde van de subsidieregeling Heterogene brugklassen zijn bekend. In deze ronde in het voorjaar van 2022 ontving DUS-I 161 aanvragen, waarvan er 145 zijn toegekend.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap / Ruben Jorksveld

De regeling stimuleert middelbare scholen hun brugklassen zo in te richten, dat leerlingen met verschillende basisschooladviezen bij elkaar in de klas zitten. Op die manier krijgen leerlingen in de eerste leerjaren van de middelbare school meer tijd om op het voor hen beste passende niveau te komen.

€ 100.000 per aanvraag

Scholen kunnen per vestiging een vast bedrag van € 100.000 aanvragen. De meeste scholen zetten de subsidie in voor de doorontwikkeling en verbetering van een of meerdere heterogene brugklassen.

651 toegekende aanvragen

In totaal kende DUS-I in deze ronde € 14,5 miljoen aan subsidies toe. In de eerste ronde in het najaar van 2021 ging het om 506 toegekende aanvragen. In totaal zijn tot nu toe 651 aanvragen toegekend voor een totaalbedrag van € 65,1 miljoen.

Derde aanvraagronde

Binnenkort is er een derde aanvraagronde waarin scholen opnieuw subsidie kunnen aanvragen. Deze ronde loopt van 5 tot en met 22 september 2022. Voor deze ronde is nog € 36,9 miljoen subsidie over.

Infographics

Bekijk voor meer informatie de infographic (download als pdf) met alle relevante cijfers. Er zijn ook aparte infographics met de resultaten van de eerste aanvraagronde en van de eerste en tweede ronde samen.

Meer informatie

Meer informatie over de regeling en de derde aanvraagronde vindt u op de subsidiepagina.